Skip to content

Lamsvlees

Ontdek hier meer over het Texelaar Lam!

Biologisch Texelaar lamsvlees

Dit wereldberoemde ras is gewild vanwege het mooie malse vlees vol van smaak. Het Texelaar lam is een mooi vleesaandeel, dikke lendes, volle bouten en schouders. Een atleet.

De texelaar is een schapenras dat is voortgekomen uit het oorspronkelijke Texelse ras. In de tweede helft van de 19de eeuw is dit oude ras gekruist met een aantal Engelse rassen om een betere wol- en vleesopbrengst te krijgen. Hiervoor werden voornamelijk de Lincoln-, Leicester- en Wensleydaleschapen gebruikt. Zodoende werd een stabiel ras gekweekt met prima eigenschappen. Naast de witte texelaar is er ook een blauwe variant. 

Schapen worden gehouden voor de wol en voor (lams)vlees. Biologische schapen krijgen 100% biologisch voer, waarvan minimaal 60% ruwvoer (gras en hooi) en maximaal 40% krachtvoer.

Preventief antibioticagebruik is niet toegestaan. De dieren mogen altijd in de wei staan als het weer en de bodem dit toelaten. In de stal ligt stro of ander strooisel. Lammeren drinken minimaal anderhalve maand bij de moeder. De staarten mogen niet afgeknipt worden.

Bekijk hieronder de verschillende soorten vlees van de lam en waar ze te vinden zijn. 

lam delen

Bestelling plaatsten? Klik hieronder!