Skip to content

Polderhoen 

Ontdek hier meer over ons polderhoen vlees!

Biologisch Polderhoen

Deze kippen leven zoveel mogelijk buiten in een onbespoten en kunstmestvrij gebied. Ze eten, naast wat ze scharrelen, biologisch voer. De kippen hebben een levensduur wat het dubbele van reguliere kip is.

Dit levert een voortreffelijk stuk kip op. Stevig en vol van smaak.

Kippen zijn van nature bosvogels en biologische boeren proberen hier rekening mee te houden. Biologische legkippen krijgen veel ruimte (in de stal max. 6 kippen per m2) en mogen buiten lopen in een begroeide uitloop (4 m2 per kip). In hun stal hebben ze recht op daglicht, zitstokken, legnesten en strooisel om lekker in te scharrelen.
Het voer is 95% biologisch en volledig gentechvrij. Een biologische kip mag het puntje van haar snavel houden, want dat is net zo gevoelig als een vingertopje. Zie ook www.adopteereenkip.nl, een campagne van Bionext waarbij je een biologische legkip kan adopteren!

De biologische vleeskippen hebben ook echt een beter leven. Reguliere vleeskuikens groeien zo snel dat ze na vijf á  zes weken al geslacht worden, wat veel welzijnsproblemen oplevert (‘plofkippen’). Biologische vleeskippen krijgen twee keer zoveel tijd, ruim 80 dagen. Daardoor hebben ze geen hartklachten en zakken ze niet door hun poten. Bovendien hebben ze net als de legkippen een dagelijkse vrije uitloop naar buiten, strooisel en stofbaden.

Bekijk hieronder de verschillende soorten vlees van de polderhoen en waar ze te vinden zijn. 

Kip delen

Bestelling plaatsten? Klik hieronder!