Kogelbiefstuk met portjus
Een heerlijk gerecht voor een top stuk vlees!
Ingrediënten:
- Kogelbiefstuk, uiteraard van Onze Bio Slager
- Zout
- Peper
- Sjalotjes
- Knoflook
- Port
Optioneel:
- Aardappel partjes
- Verse salade

Optioneel:
Breng het vlees op smaak met het zout en de peper en bak het vlees daarna met bakboter aan alle kanten 4-6 minuten aan samen met de knoflook. Daarna kan je het vlees in aluminiumfolie kort bewaren om het warm te houden en om het te laten rusten.
Vervolgens gaan we de portjus maken. In het bakvet bak je eerst de sjalotjes 1 minuut aan. Vervolgens schenk je hier de port bij en kook je het op hoog vuur in totdat het dikker wordt. Deze jus kan je vervolgens zelf op smaak brengen met zout en peper.
Heerlijk bij dit recept zijn gebakken aardappelpartjes en een frisse salade.