Hoe bereid ik een dry-aged ribeye?

Zonder titel (300 x 100 px)

Wat is dry aged vlees? 

Het is natuurlijk eerst van belang om te weten waar je mee aan de slag gaat tijdens het koken. 

Dry aged vlees is vlees wat een tijd gerijpt is in een rijpkast. Hierbij wordt er gelet op zaken als luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie. Tijdens dit rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees waardoor het vlees een meer geconcentreerde smaak krijgt. Daarnaast maakt dit proces het vlees malser. 

Bestellingen
Dry-age-bone-in-Ribeye_2048x

Hoe bereid ik dry aged ribeye?

Belangrijk is dat je dit soort vlees niet in de vriezer bewaard. Daarnaast hoef je bij de bereiding het vlees van tevoren eigenlijk alleen met peper te kruiden. Het vlees heeft namelijk van zichzelf al een erg sterke, geconcentreerde smaak. Dit wil je behouden door het vlees dicht te schroeien op bijvoorbeeld een grilplaat. Dit hoeft (afhankelijk van de dikte van het vlees) maar slechts 3 tot 5 minuten op hoog vuur. Daarna laat je het vlees even rusten zodat de sappen van het vlees niet eruit lopen als je het opensnijd. Na het aansnijden van het vlees kan je het besprenkelen met wat zout indien gewenst.