Skip to content

Zelfgemaakte hachee  

Wat is nou lekkerder dan een stevige pot met heerlijk hacheevlees? Goed op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Bekijk hieronder hoe je dat kan maken!

Ingrediënten: 

  • 1 kg hacheevlees van Onze Bio Slager natuurlijk 
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels boter
  • 3 blaadjes laurier
  • 6 kruidnagels
  • 1 liter runderbouillon
  • 3 eetlepels appelstroop
  • zout en peper
  • Stap 1

    Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Bak de helft van het vlees in 2 eetlepels olie in de stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.

  • Stap 2

    Smelt de boter in de stoofpan en fruit de uien glazig. Voeg het vlees toe evenals laurier, kruid- nagels en warme bouillon. Breng tegen de kook aan, zet de pan op de laagste pit en stoof 2 uur met het deksel voor vier vijfde op de pan.

  • Stap 3

    Controleer na 2 uur of de hachee nog vochtig genoeg is en voeg zo nodig wat bouillon toe. Roer ook de appelstroop door de hachee.

  • Stap 4

    Laat nog 1 uur stoven, verwijder laurier en kruid- nagel, controleer de garing én de smaak en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Tips voor bij het koken 

Binding

Om met het hachee maken een mooie binding te krijgen, bestrooi je het vlees met bloem, voordat je het gaat bakken. “Doordat je warme bouillon toevoegt, wordt het vlees heel mals. Er gaat behoorlijk wat bouillon bij, dus als je de bloem niet gebruikt, krijg je een vrij natte hachee.”

Olie en boter 

Ook is het slim om het vlees eerst in olie te bakken en vervolgens pas boter toe te voegen. Boter verbrandt namelijk heel snel als je erin gaat bakken. “Ik bak alles in olie. Bij biefstuk bijvoorbeeld bak ik het in olie en als het aan één kant is dichtgeschroeid voeg ik pas de boter toe en zet ik het vuur lager, puur voor de smaak die boter. Zo ook bij hachee bak ik het vlees aan in olie. Als het eenmaal is dichtgeschroeid en ik ga verder met de opbouw van het gerecht en de andere ingrediënten, dan pas voeg ik de boter toe. Vooral als smaakmaker.”

Serveertips

Hachee is natuurlijk erg lekker bij iets als rode kool. Daarnaast is het ook erg lekker om gewoon te serveren bij zelfgemaakte ambachtelijke frietjes!

Open chat
1
Welkom bij Onze Bio Slager!
Hallo daar!

Waar kan ik je mee helpen?